U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Stress en Burn-Out - Loopbaanbegeleiding -  Mindmapping - Creativiteit - MBTI

Visueel

Coachen - Trainen - Faciliteren 

Stress en Burn-Out

Stress en Burn-Out Coaching

 Karl Mortier is lid van Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches

 

"De reden waarom meer mensen sterven door zorgen dan door werken, is omdat mensen meer zorgen maken dan werken" (Robert Frost, dichter 1874-1963)

 

Stress en Burn-Out coaching is een antwoord op het  welzijn van mensen in deze maatschappij. (Karl Mortier)

 

De psychosociale crisis

 

Na de economische crisis tekent zich nu duidelijk een psychosociale crisis af.  Steeds meer  mensen klagen over stress.  Gedurende de economische crisis werd aanhoudend beroep gedaan op extra inzet en flexibiliteit van ondernemers en de medewerkers.  Men moest het werk blijven doen met minder mensen om een hogere productiviteit te halen.    Met als gevolg dat bedrijfsleiders, hun medewerkers bloot gesteld worden aan stress en oververmoeid geraken.

 

Uit onderzoek blijkt dat 66% van de actieve bevolking in België last van stress heeft.  Het is overigens een belangrijke oorzaak van absenteïsme bij werknemers. 

 

Echter stress is geen ziekte!  Iets wat je omwille van omstandigheden op dat moment niet aankan, betekent niet dat je ziek bent.    Stress wordt vastgesteld bij mensen die normaal geestelijk gezond zijn.  Het raakt wel aan het welzijn van de persoon.  Als dit echter te lang duurt, kan je van stress ziek worden… Maar daarmee is stress dus nog geen ziekte. (bron Annita Rogier, Kluwer 2014)

 

 Aanpak van Stress en Burn-Out?

 
Stress en Burn-Out worden meestal veroorzaakt door een combinatie van de manier van denken van de medewerker en in de organisatie gelegen factoren.

 

Interventies op organisatieniveau kosten veel tijd.  Het initiatief nemen om te stappen in Stress- en Burn-Out coaching, geeft sneller resultaat.  Bij voorkeur met medewerking van de werkgever. 

 

De combinatieaanpak werkt het beste.  Verbeter de aanpak van de gestreste medewerker en verbeter zaken op organisatieniveau. Als de kraan lekt, dan stuur je iemand niet naar de cursus effectief dweilen.

 

Wat doet een stresscoach?

  • is geen therapeut en behandelt niet
  • kan stresssignalen opsporen en potentiële risico's inschatten
  • is in staat om stressoren te herkennen en aan te pakken
  • is competent om te begeleiden bij stresssituaties
  • zal preventief ondersteunen waar nodig
  • is een vaardig communicator
  • werkt doelgericht

(bron : Opleiding Stress- en Burn-Out Coaching, HRD Academy - Annita Rogier)

 

 Contact

Meer info over Stress- en Burn-Out begeleiding als organisatie en voor medewerkers.  Ik luister graag op 0475 40 99 25 en karl.mortier@outlook.com

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?