U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Stefanie De Maet

Stefanie De Maet

Gepost 2016/09/02

Artikel verschenen in Opleidingskrant Syntra West

Stefanie De Maet volgde 2 jaar geleden de opleiding Administratief Bediende bij Syntra West.  Voorheen was ze actief bij een groot kledingsmerk met verschillende franchises waar ze hoofdverantwoordelijke was voor etalage. Ze wilde na de opleiding Administratief Bediende een nieuwe wending geven aan haar carrière. 

 

 

 “De opleiding duurde 2 jaar en telkens 2 avonden per week. Dit is heel tijdsintensief en vergt inderdaad opofferingen,” vertelt Stefanie. 

 

“De getoonde inzet gedurende 2 jaar was een absolute troef die ik heb gebruikt.  Veel van de afgestudeerde cursisten staren zich blind op vacatures waar gezocht wordt naar “bachelor”.  Ze laten zich afschrikken.  Daarenboven had ik net als mijn mede-cursisten reeds naast professionele ook een stuk levenservaring.  De motivatie om mijn professionele carrière een andere wendig te geven samen met getoonde inzet en geduld zijn doorslaggevende troeven. Over de vacature werd ik op de hoogte gebracht door Karl Mortier, mijn docent communicatie.  Hij bracht me in contact met Herwig Louwagie van Bagro-Food.”    

 

Karl is al meer dan 20 jaar  docent bij Syntra West.  Hij is zelf actief coach.   “Om up-to-date te blijven met wat de werkgever verlangt van de moderne administratief bediende, is het belangrijk om vinger aan de pols te houden.  Zelf ben ik ook ondernemer.  In een snel evoluerende arbeidsmarkt is het belangrijk je opleiding af te stemmen op wat de praktijk eist.  Docent zijn ben je niet alleen in het lokaal. Af en toe word ik op de hoogte gesteld van vacatures via mijn ruim netwerk.  Ik probeer dan te matchen.  Want zo werkt het : het verbinden van mensen. Het is trouwens mijn doelstelling wanneer ik in het eerste jaar start dat minstens 50% van mijn cursisten hun droomjob vindt binnen de 2 jaar na de opleiding.  Ik hou er mijn eigen statistiek op na (dankzij sociale media) en dat lukt!  Daar haal ik mijn dagelijkse goesting om als docent aan de slag te gaan.  Ik ben trouwens overtuigd dat de cijfers nog beter kunnen, wanneer de cursusisten in een natraject individueel zouden opgevolgd worden.  Het systeem van loopbaanbegeleiding is daarin een mooi middel.  Uit deze begeleiding kunnen nieuwe ontwikkelingstrajecten voor de cursist ontstaan en zitten we in een mooie cyclus levenslang leren.

 

Bagro-Food in Avekapelle waar Stefanie is tewerkgesteld, is een groothandel in voeding actief over gans Vlaanderen. Herwig Louwagie, zaakvoerder Bagro Food: ”Door de sterke groei van mijn zaak was ik op zoek naar een nieuwe medewerker.  Ik zat immers in een belangrijk scharnierpunt in de verdere ontwikkeling van mijn zaak.  Ik werd via Karl geïntroduceerd aan Stefanie, en het klikte meteen.  Als ondernemer voel je dit meteen aan.  Ik heb Stefanie aangeworven en ze is intussen 2 jaar later mijn rechterhand.  Ze is een harde werker en een doorzetter: een droom voor elke KMO-bedrijfsleider.    Ik heb de indruk dat naast aandacht voor beroepsgebonden competenties, zoals informatica, talen, communicatie, telefonie, … binnen deze opleiding door Syntra West aandacht wordt besteed aan ondernemende competenties.  En daar onderscheidt Syntra West zich duidelijk in.  Het goede nieuws is, dat een nieuwe vacature opnieuw ingevuld is door een cursist van Syntra West.”

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?