"Visualisatie is een taal waarbij je je gedachten, ideeën, observaties uitbeeldt"

 

Visuele aanpak

Ondersteund door de kracht van het visuele begeleid ik organisaties, teams en mensen naar het vinden van oplossingen.  Zowel het proces als de inhouden worden versterkt door visualisering.  

Wat is visualisatie

Visualisatie is een taal waarbij je je gedachten, ideeën, observaties uitbeeldt. Visualisatie is geen kunst.  Het is een unieke manier om je eigen denkproces duidelijk te maken. En het vergt geen kunstenaarstalent.  Het is belangrijk dat jij begrijpt wat je uittekent.  Het is in eerste instantie iets persoonlijks waar je vlug de voordelen naar de buitenwereld zal ontdekken.   

Waarom visualisatie

Visualisatie biedt heel wat voordelen.   Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het visualiseren van informatie het geheugen versterkt, de motivatie toeneemt, het begrijpen van informatie verbetert.   Het reduceert bovendien stress.  Dankzij visualisatie zie je het groter geheel, je zorgt voor verbinding tussen gedachten.

Waarom ik visualisatie inzet? Ik zie zes voordelen. Dankzij visualisatie kan je afstand nemen en het grote geheel aanschouwen.  Je kan anderzijds ook gaan focussen en diepgang creëren in zaken.  Je kan je doelen visueel voorstellen en op basis hiervan een stappenplan ontwikkelen.  De acties die je neemt kan je visueel voorstellen en opvolgen.  Ten slotte kan je verslag geven en overtuigen.

3 regels van visualisatie   

  • Iedereen kan tekenen
  • Je verbetert door te oefenen 
  • Het gaat om de inhoud niet om de kunst Visualisatie